La tercera edició dels Premis IdeaRàdio ha distingit els projectes Problemes del primer món, de Pau Roigé, Gemma Ortís i Carlos Villafranca, estudiants de la Universitat Pompeu Fabra i de Blanquerna-Minoria Absoluta; La contrabalança, de Daniel Cortés, David Parreño i Andreu Ausàs, de la UPF; i El cinquè poder, Gonzalo de Martorell, Arnau Carrió, Pau Garcia, Josep Moragas i Elia Danon, de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Els tres programes guanyadors seran produïts i emesos a SER Catalunya, impulsora d’uns guardons que tenen per objectiu fomentar el talent professional radiofònic.

El jurat ha destacat Problemes del primer món per “la ironia i agudesa dels guions i la precisió amb la que un programa d’entreteniment pur capta determinats models de comportament de la societat actual”. De La contrabalança ha valorat “la seva intenció de voler explicar, amb rigor i anàlisi, conceptes complicats amb un llenguatge entenedor i amb un ritme de programa atractiu, sense menystenir la capacitat dels oients”. Finalment, sobre El cinquè poder ha ressaltat “l’originalitat de l’espai, la posta en escena sonora del projecte i que arrisqui volent fer un producte radiofònic crític amb el propi mitjà”.

A més, el jurat ha concedit dues mencions especials als projectes Feliçofia, de Clara Barniol, Joan Pol Alcaraz i Helena Martín, i Va de dos, de Mar Vila i Ferran Moreno.

Bona salut per al futur de la ràdio

El passat dissabte, els 30 projectes finalistes van defensar les respectives propostes davant el jurat a l’Estudi Toresky de Ràdio Barcelona. En total, enguany s’havien presentat més de 50 propostes, una vintena menys que l’any passat. Amb tot, el jurat destaca que igualment es tracta d’una participació “alta”.

El veredicte també ressalta la joventut de la majoria dels participants: la franja d’edat més nombrosa era de 20 a 22 any. A més, un 72% dels 160 participants està estudiant, mentre que la resta ha acabat els estudis en els darrers dos anys.

Finalment, el jurat valora “l’alta qualitat” d’una bona part dels treballs finalistes, entenent-ho com un “símptoma de bona salut” per al futur de la creació radiofònica. En aquest sentit, l’organització ja ha avançat que hi haurà una quarta edició dels guardons.

El jurat estava presidit per Jaume Serra, director de continguts de SER Catalunya, i format per Elena de Diego, Ramon Iglesias, Anna Punsí, Sique Rodríguez i Marçal Sarrats.

Els Premis IdeaRàdio es dirigeixen a estudiants de periodisme, comunicació audiovisual, publicitat, art dramàtic i arts escèniques de les universitats catalanes i els centres reglats que imparteixen aquests estudis. Amb aquest concurs, SER Catalunya busca idees originals per a nous programes, formats innovadors en narració esportiva, nous conceptes de radiofórmula musical, peces creatives de radioteatre o nous formats publicitaris.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram