L’1 d’octubre de 1792 va sortir el primer exemplar del Diario de Barcelona. Coincidint amb el 225è aniversari, els números d’aquesta històrica capçalera publicats entre 1792 i 1862 ja es poden consultar en línia a través del portal de l’Arxiu de Revistes Catalanes Antigues (ARCA). La resta d’anys del Diario de Barcelona s’aniran incorporant progressivament al portal.

Amb la incorporació del Diario de Barcelona, l’ARCA ja compta amb 367 títols de publicacions periòdiques completes, que suposen 2.289.840 pàgines en línia. El portal està liderat per la Biblioteca de Catalunya i és un repositori digital cooperatiu d’accés obert, en el qual hi col·laboren 34 institucions i entitats públiques i privades, que inclou publicacions periòdiques tancades que han estat representatives dins la cultura i la societat catalana.

El Diario de Barcelona va ser fundat per Pere Pau Husson i el 1814 va ser adquirit per la família Brusi, qui a més de ser-ne propietària durant un llarg període, el va dirigir durant bona part de la seva existència. La publicació va passar per diverses etapes de desenvolupament, esplendor, crisi i decadència fins que, finalment, el 1994 va deixar d’editar-se definitivament en paper. Posteriorment, de 1998 a 2009, va reaparèixer en format digital.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram