El consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals ha aprovat el nomenament del periodista Vicent Sanchis com a nou director de Televisió de Catalunya en substitució de Jaume Peral, qui va accedir al càrrec el febrer de 2016.

Sanchis assumeix la direcció de TV3 amb la voluntat de “donar la màxima ambició al projecte audiovisual de la CCMA i garantir la qualitat del servei públic de comunicació que desenvolupa la televisió nacional de Catalunya”, assenyala l’ens en un comunicat.

Actualment, Vicent Sanchis era director adjunt d’elMón, on es va incorporar principis de febrer, a més de professor de la Universitat Ramon Llull i articulista i tertulià en diversos mitjans, inclosa TV3. Anteriorment havia estat director del setmanari El Temps (1984-1988, i director general des de 2012), director de la revista Setze (1988), director adjunt i director del diari El Observador (1990-1993), director de l’Avui (1996-2007), i president de la Corporació Catalana de Comunicació, editora d’aquest últim diari.

A banda, Sanchis ha estat guionista i director de diversos programes de Televisió de Catalunya (Stromboli, Cosí Cosà, Pares i fills), director de continguts del grup Cultura 03 (2008) i director del canal Barça TV (2009-2010).

Peral marxa qüestionat

El consell de govern de la CCMA ha agraït “la professionalitat i la dedicació” de Jaume Peral com a director de TV3, que oficialment ha plegat per “motius personals”. Oficiosament, però, el relleu s’ha produït pel malestar del PDECat (el partit que el va proposar per al càrrec) amb la cobertura que la cadena ha fet del cas Palau com a detonant, segons han admès fonts de l’ens a l’Ara.

Un malestar que ja es va fer visible el passat divendres en la sessió de control parlamentari, quan el diputat Jordi Cuminal va criticar que el Telenotícies del 25 de febrer oferís com a primera notícia que un empresari no identificat implicava Artur Mas en la trama del 3%, sense especificar que la informació provenia d’El Mundo. L’aleshores encara director de TV3 es va defensar assegurant que la informació provenia de fonts pròpies.

El qüestionament a Jaume Peral també ha arribat per les audiències. Durant els menys de 13 mesos com a director, la cadena no ha aconseguit revertir la tendència a la baixa: va tancar el 2016 líder per setè any seguit però pels pèls i amb el seu mínim històric, i en els dos primers mesos de 2017 s’ha situat per darrere de Telecinco i Antena 3.

Al novembre, Peral va anunciar una revisió “de dalt a baix” d’una graella que començava a donar “signes de desgast i debilitat”, la qual podrà culminar. A més, va demanar un increment del pressupost de 19 milions d’euros per destinar íntegrament a nous continguts per ser més competitius.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram