La coordinadora de comitès d’empresa de Vocento rebutja les “retallades i empitjorament” de les condicions salarials i socials que està proposant la direcció. Els representants dels treballadors retreuen que el grup plantegi retallades també en els mitjans que disposen d’una bona situació econòmica, i es faci “sense una planificació per fer front a la crisi de vendes i difusió”.

En aquesta línia, recalquen que l’estratègia de potenciar els mitjans digitals “no està renyida” amb la de mantenir la qualitat en el format paper que “segueix sent la base de negoci de Vocento”.

Els comitès consideren que hi ha marge per incrementar els salaris i recuperar el poder adquisitiu perdut els darrers anys. “Les propostes de l’empresa haurien de centrar-se no només en reduir despeses de personal, sinó en proposar mesures per frenar la crisi a través de plans de viabilitat”, assenyalen.

La coordinadora també denuncia la utilització de treballadors autònoms dependents (TAED) per cobrir llocs de treball fixe, especialment en el cas del personal de redacció, així com els “excessos” en les jornades laborals de la majoria de rotatius sense compensacions.

Els representants dels treballadors de Vocento remarquen que “la reducció sense més del cost de personal no garanteix la pervivència dels mitjans”, i adverteixen que seguiran la tasca de defensar els llocs de treball i evitar acomiadaments, prejubilacions i baixes incentivades.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram