El nomenament del periodista Vicent Sanchis com a nou director de TV3 també ha generat diverses reaccions polítiques, amb crítiques a la decisió per part de tots els grups parlamentaris excepte, és clar, de Junts pel Sí.

La consellera de la Presidència va negar aquest dimarts la intervenció de l’Executiu en el relleu. Neus Munté va remarcar que és el consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals l’encarregat de nomenar els responsables de la ràdio i televisió públiques i “en cap cas” el Govern de la qual és portaveu.

“Crec fermament en la separació de poders”, va afirmar Munté abans d’insistir que aquest tipus de decisions es prenen “en el si d’un òrgan [el consell de govern de la CCMA] en què per descomptat el Govern no hi participa”.

El portaveu adjunt de Ciutadans, Fernando de Páramo, va criticar el nomenament de Sanchis, qui al seu parer “no reuneix les característiques professionals” per ser director d’una televisió pública. Segons ell, ha estat escollit per ser “independentista i anti-Ciutadans”. Ferran Pedret, del PSC, també coincidia en què el periodista valencià “no reuneix les condicions idònies” per dirigir TV3.

Joan Coscubiela, portaveu de Catalunya Sí que es Pot, va denunciar que l’objectiu del canvi era tenir TV3 “sota control polític”, i va alertar que amb el nomenament de Sanchis es corre el risc que la cadena “s’allunyi encara més de la televisió pública de qualitat que va ser i s’apropi al model de televisió sectària” com Canal 9 o Telemadrid.

Per la seva part, el diputat del PP Alejandro Fernández va ressaltar que Vicent Sanchis ha declarat públicament la seva “ideologia separatista”, la qual cosa, segons ell, és legítima en l’àmbit privat, però no en una televisió pública.

Finalment, el diputat de la CUP Albert Borran va assegurar que la manera com s’ha produït el nomenament “desprestigia” tant els mitjans públics com el Parlament. Al seu parer, la decisió s’ha pres “sense aparent justificació”, i va defensar que els grups parlamentaris haurien de poder valorar la idoneïtat dels directors de TV3 i Catalunya Ràdio.

 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram