Portada del número 1 de TBO. L’11 de març de 2017 es va publicar el primer número de la revista d’historietes TBO. Per commemorar el centenari de la històrica publicació, la Biblioteca de Catalunya organitza les jornades temàtiques i la mostra 100 anys de TBO. Les jornades consten de sessions dijous a la tarda i divendres al matí, amb la participació de dibuixants, historiadors, experts i col·leccionistes vinculats al còmic en general i al TBO en particular.

TBO va ser una revista infantil d’historietes, feta a Catalunya en castellà, que es va publicar fins al 1998 en diferents etapes. La seva gran popularitat (va arribar a vendre 300.000 exemplars setmanals) va provocar que el terme tebeo s’adoptés per referir-se a qualsevol revista d’historietes a tot l’Estat.

El programa de les jornades està format per cinc ponències i una taula rodona:

  • Els 1.999 primers números de TBO – Federico Moreno Santabárbara, expert, divulgador i investigador de còmics (dijous, 16 h).
  • De TBO 2000 als altres TBO – Antoni Guiral, divulgador de tebeos (dijous, 17 h).
  • Els almanacs i extres de TBO – Jordi Manzanares, investigador, divulgador i periodista (dijous, 18.30 h).
  • Del grans invents als “habichuelos”: sèries i personatges singulars – Jordi Riera, especialista en còmics, conferenciant i comissari d’exposicions (divendres, 9 h).
  • Autors sense personatge: Urda, Coll i Arturo Moreno – Kap, humorista gràfic i expert en còmics i il·lustració (divendres, 10 h).
  • Parlem del patrimoni de TBO – Taula rodona amb Lluís Giralt, grafópata i col·leccionista del TBO; Antonio Martín, historiador, periodista, i investigador de la sociologia i la història dels tebeos, i Roser Pintó, directora de la Unitat Gràfica de la Biblioteca de Catalunya (divendres, 11 h).
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram