El col·lectiu de juristes Drets ha denunciat el periodista Eduardo Inda davant la Comissió d’Arbitratge, Queixes i Deontologia del Periodisme de la Federació d’Associacions de Periodistes d’Espanya (FAPE) per banalitzar el terrorisme i comparar el procés sobiranista català amb la violència d’ETA.

Els fets es van produir el passat 15 de febrer, en la tertúlia del programa de Federico Jiménez Losantos, a esRadio, quan Inda va comparar la violència d’ETA amb la situació que segons ell es viu a Catalunya. “Aquest nivell de violència crec que no s’ha viscut ni al País Basc en els anys durs; allà podien matar algun jutge o algun fiscal, que tampoc en van matar o assassinar gaires”, va afirmar el director d’OK Diario.

En la denúncia que Drets ha presentat davant la Comissió d’Arbitratge, es recalca que ningú dels presents al programa va replicar Eduardo Inda, i que el periodista “en cap moment no s’ha retractat d’aquestes declaracions tot i saber el malestar que han creat tant a Catalunya com al País Basc”.

Drets demana que s’obri un expedient a Inda, ja que considera que va vulnerar tres normes del Codi Deontològic de la FAPE: “el respecte a la veritat, la necessitat d’evitar expressions vexatòries o lesives, i els principis d’actuació segons els quals cal fonamentar les informacions difoses i cal separar la informació de l’opinió”.

El professor i activista Miquel Strubell ja havia presentat la mateixa queixa amb anterioritat, però no va ser admesa a tràmit per “falta de legitimació activa”. Per aquest motiu, Drets l’ha presentat de nou com a associació de juristes amb finalitats socials, tot esperant que “aquesta vegada sí que s’estudiï el cas i s’obrin les oportunes diligències”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram