L’historiador i periodista Borja Vilallonga ha estat nomenat director del setmanari El Temps. La seva incorporació forma part de la voluntat del seu editor, Eliseu Climent, i el consell d’administració d’emprendre “canvis profunds” en la històrica publicació.

“Cal una revolució a El Temps per ser líders i crear una plataforma digital adequada en el nostre temps, sense perjudici del paper”, assenyala al respecte Vilallonga, que també advoca per “tornar als principis fundacionals del projecte, amb un compromís fidel i rigorós”.

Un dels seus reptes és apropar el setmanari a la generació millennial. “El Temps ha de parlar el nostre llenguatge, explicar els nostres temes i emprar les nostres eines comunicatives”, assegura el nou director, de 32 anys, un menys que la capçalera, on col·laborava com a articulista.

Aquest dimarts, Vilallonga recordava que el primer article que va publicar en un mitjà (Nazis a la Costa Brava) va ser el juliol de 2003 a El Temps, quan tenia 18 anys. Gairebé 14 anys més tard s’hi incorpora per dirigir una nova etapa de la capçalera.

Borja Vilallonga assumeix la direcció d’El Temps després d’haver estat investigador associat a l’École des Hautes Études en Sciences Socialesde París (d’on és doctor en història), investigador postdoctoral a Columbia University i professor visitant a New York University. A la ciutat estatunidenca va compaginar la recerca amb la direcció editorial a l’empresa de traducció Morningside.

Vilallonga també ha estat articulista d’opinió regular durant quatre anys al diari Ara, i també ha publicat a ElNacional.cat, NacióDigital, Vilaweb, Núvol i Diari de Girona, a més de les revistes nord-americanes Jacobin i Algemeiner. Els seus temes se centren generalment en la intersecció entre història i política, amb un interès especial per les configuracions nacionals europees, l’impacte de la religió en les mentalitats, i el paper de la ideologia al segle XXI.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram