El ple del Consell de l’Audiovisual de Catalunya ha aprovat una nova instrucció general que regula el Registre de prestadors de serveis de comunicació audiovisual de Catalunya. El nou text entrarà en vigor el 13 de juny.

La nova instrucció substitueix l’aprovada el 2008 per la qual es creava i regulava el registre de prestadors. Des d’aleshores, han entrat en vigor diverses normatives catalanes i estatals que n’han afectat el contingut i han fet necessària la seva revisió i actualització, segons el CAC. Però davant la “incidència i substantivitat” de les modificacions, l’ens regulador ha apostat per derogar la instrucció i aprovar-ne una de nova.

La principal novetat del projecte d’instrucció general és que totes les gestions i comunicacions del registre passen a ser exclusivament telemàtiques, i moltes de les modificacions giren entorn aquest fet. A més, en l’article 2 especifica que l’arrendatari d’una llicència de comunicació audiovisual té la consideració de prestador de servei, cosa que abans no feia. A banda, el text també incorpora el règim sancionador de la instrucció, que és el de la Llei de la comunicació audiovisual de Catalunya.

En total, la instrucció general del Registre de prestadors de serveis de comunicació audiovisual de Catalunya passa de 17 articles a 19, amb alguns articles que s’eliminen completament i d’altres de nous.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram