L’Observatori Espanyol contra la LGBTfòbia ha portat davant la Fiscalia de Delictes d’Odi la difusió per part del diari ABC d’una campanya de l’organització Hazte Oír encartada en l’edició del passat diumenge, per si fos constitutiva d’un delicte per incitació a la discriminació i la humiliació de les persones LGBTI. A més, demana als governs amb lleis antihomòfobes (Catalunya, Illes Balears, Extremadura, Madrid i Múrcia) que obrin expedients sancionadors tant al diari com a la plataforma ultracatòlica.

Des de l’Observatori StopLGBTfòbia es mostren “completament ultratjats i sorpresos” per la difusió al diari de Vocento del “pamflet del ‘lobby de l’odi’ contra la dignitat de les persones LGBTI”. En concret, l’ABC incloïa un kit format per una carta, un manifest contra “la ideologia de gènere” i el llibre ¿Sabes lo que quieren enseñarle a tu hijo en el colegio? Las leyes de adoctrinamiento sexual.

Segons el president de l’Observatori, Paco Ramírez, l’acció és de “màxima gravetat” i suposa un “salt qualitatiu en la difusió del discurs de l’odi”. En aquest sentit, remarca que l’encartament s’ha dut a terme “sabent que els continguts són polèmics, acientífics i generadors d’un clima de discrepància que en els últims mesos s’ha traduït en un increment dels insults, agressions i missatges d’odi a les xarxes socials”.

Ramírez considera “inaudit” que un mitjà com ABC s’hagi prestat a aquesta acció. “La llibertat d’expressió no es pot confondre amb la llibertat d’agressió, insult, humiliació i menyspreu de la dignitat de les persones LGBTI”, rebla el president de l’Observatori.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram