Aquest divendres s’inaugura al Centre Cultural El Casino de Manresa l’exposició A propòsit de Josep Maria Planes (1907-1936), en el marc de l’any Planes, endegat el passat juny per recordar, difondre i reivindicar la figura del considerat el precursor del periodisme d’investigació a Catalunya. La mostra, que es podrà visitar fins al 17 d’abril, ha estat comissariada pels periodistes Jordi Finestres, biògraf de Planes, i Jordi Serrat, professor de la Universitat de Vic.

La inauguració de divendres, a les 19 h, comptarà amb un diàleg entre Jordi Finestres i el periodista d’El País Ramon Besa sobre la faceta de periodista esportiu de Josep Maria Planes. També en el marc de l’exposició, l’11 d’abril, el dibuixant Jaume Capdevila ‘Kap’ oferirà una xerrada sobre el Planes més humorístic.

A propòsit de Josep Maria Planes (1907-1936) mostra originals de premsa dels mitjans on va col·laborar el periodista –El Be Negre, La Publicitat, Imatges– i un audiovisual amb experts que valoren el paper que va jugar. L’exposició s’estructura en 12 apartats: Manresa-Sant Mateu de Bages, connexió sentimental; Els inicis periodístics a Manresa; Esport, ciutadania i periodisme; Nou reporterisme de Mirador i d’Imatges; Nits de BCN, nits de de teatre; I un Be Negre!; Els gàngsters de Barcelona, genuí periodisme d’investigació; Cas Badia, periodisme i denúncia; Set trets a la Rabassada; República, esperança i compromís; Catalunya, pàtria i llibertat; i Escriure als anys 30.

Després de Manresa, A propòsit de Josep Maria Planes (1907-1936) es podrà veure a l’Espai Josep Vernis del Campus Miramarges de la UVic, del 12 de maig al 9 de juny.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram