El consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals ha analitzat la reprovació per part del Parlament al nomenament de Vicent Sanchis com a director de Televisió de Catalunya, i ha conclòs que la seva actuació s’ajusta a llei. Així doncs, manté en la direcció el periodista, que havia posat el càrrec a la disposició del consell.

El màxim òrgan de govern de la CCMA remarca que el procediment seguit per nomenar Sanchis està “vigent des de 2007” i que s’ha emprat “sense cap qüestiona ment” en l’elecció dels darrers vuit directors de TV3 i Catalunya Ràdio.

Tot i així, el consell ha acordat sol·licita una reunió als presidents dels diferents grups parlamentaris “per conjugar el criteri expressat pel Parlament de Catalunya amb el compliment del que estableix el procediment legal vigent per al nomenament del personal directiu de la Corporació”.

En la moció aprovada la setmana apassada pel Parlament, a banda de reprovar el nomenament de Sanchis, s’insta el consell de la CCMA a reconsiderar l’elecció i a tenir en compte altres candidatures, i es demana la dimissió de la vicepresidenta de la CCMA, Núria Llorach, que exerceix de presidenta en funcions des de fa un any.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram