La Comissió d’Arbitratge, Queixes i Deontologia del Periodisme de la Federació d’Associacions de Periodistes d’Espanya (FAPE) considera que el dret a la llibertat d’expressió empara Eduardo Inda al comparar la violència d’ETA amb la situació que segons ell es viu a Catalunya.

“Aquest nivell de violència crec que no s’ha viscut ni al País Basc en els anys durs; allà podien matar algun jutge o algun fiscal, que tampoc en van matar o assassinar gaires”, va afirmar el passat 15 de febrer el director d’OK Diario, en la tertúlia del programa de Federico Jiménez Losantos a esRadio.

El col·lectiu de juristes Drets va presentar una queixa davant la Comissió al considerar que Inda havia vulnerat tres normes del Codi Deontològic de la FAPE: “el respecte a la veritat, la necessitat d’evitar expressions vexatòries o lesives, i els principis d’actuació segons els quals cal fonamentar les informacions difoses i cal separar la informació de l’opinió”.

Ara, la Comissió d’Arbitratge ha respost que no pot actuar perquè les paraules d’Eduardo Inda s’emmarquen en el dret a la llibertat d’expressió, segons explica Drets. Des de l’òrgan de la FAPE asseguren que els desagraden les “expressions desencertades, burdes, molestes i innecessàries, vinguin d’on vinguin, però que entren en l’àmbit de l’opinió”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram