El portal d’informació musical Pitchfork ha estat distingit amb la quarta edició del Primavera Award, el guardó que atorga el Primavera Sound en reconeixement a la trajectòria professional d’una persona, entitat o empresa que hagin deixat empremta en l’àmbit de la música en qualsevol de les seves facetes. El premi serà lliurat el proper 31 de maig durant el sopar inaugural del PrimaveraPro, al Pati de les Dones del CCCB.

Ryan Schreiber va crear Pitchfork el 1996 com un mitjà digital centrat en l’escena independent, i seguint la dinàmica dels fanzines. El 2004, el mitjà va incorporar el seu primer empleat, Chris Kaskie, que va acabar essent copropietari amb Schreiber. Amb els anys, el portal va anar evolucionant i obrint-se a altres gèneres musicals.

Actualment, Pitchfork té oficines a Chicago (on va néixer) i Nova York, és tota una referència i un dels mitjans més influents en l’àmbit musical. A més, organitza el seu propi festival, amb edicions a Chicago i París, i des de 2009 col·labora amb el Primavera Sound donant nom a un dels seus escenaris del Parc del Fòrum.

L’octubre de 2015, el mitjà va ser adquirit pel grup Condé Nast, editora de revistes com Vanity Fair, Vogue o The New Yorker.

Chris Kaskie serà l’encarregat de recollir el Primavera Award i l’endemà, l’1 de juny, serà entrevistat pel periodista Mark Richardson, editor executiu de Pitchfork, en una conversa sobre passat, present i futur del mitjà, en el marc de les activitats del PrimaveraPro.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram