El jutge instructor de l’anomenada operació Lezo, Eloy Velasco, ha acordat el sobreseïment provisional i arxiu de la investigació contra el director de La Razón, Francisco Marhuenda, i el president del diari, Mauricio Casals, per suposades coaccions a la presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes.

El magistrat de l’Audiència Nacional ha pres aquesta decisió a petició de la Fiscalia Anticorrupció després de la declaració dels investigats i les persones presumptament perjudicades; a més de Cifuentes, la seva cap de premsa, Marisa Garrido, i el conseller de Presidència, Ángel Garrido.

Velasco va citar a declarar Marhuenda i Casals com a investigats per unes suposades pressions que haurien volgut evitar que el Govern de Cristina Cifuentes denunciés la gestió dels seus antecessors amb l’empresa pública d’aigües de Madrid, i així afavorir el conseller i accionista de La Razón, Edmundo Rodríguez Sobrino, detingut la setmana passada, que era màxim responsable de la filial del Canal d’Isabel II a Sud-Amèrica quan es va produir el desviament de fons.

En la seva declaració, la presidenta madrilenya va afirmar que no es va sentir coaccionada, que en tot cas no ho haurien aconseguit el seu propòsit, i que no ha canviat la seva actuació de denúncia respecte Edmundo Rodríguez per les accions de Marhuenda i Casals. En la mateixa línia es van pronunciar Marisa González i Ángel Garrido.

Pel que fa a les explicacions del director i el president de La Razón, el jutge considera que van donar “una versió versemblant del que semblava més agreujat” en les converses telefòniques fetes públiques la setmana passada. “La seqüència a favor d’Edmundo Rodríguez és l’actuació de dos amics que tracten mitjanant ‘mentides pietoses i pal·liatives’, de convèncer-lo que estan actuant perquè la seva implicació en l’assumpte del Canal no avanci cap a la proacció de la Comunitat de Madrid”, assenyala la resolució d’Eloy Velasco.

El magistrat també té en compte les proves documentals aportades per Francisco Marhuenda, de les quals “pot entendre’s” que La Razón “no va fer una campanya especial o molt diferent contra el Govern de Cifuentes de la pròpia línia editorial” del mitjà.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram