La interlocutòria de l’operació Lezo assenyala que l’expresident de la Comunitat de Madrid, Ignacio González, “hauria col·locat una periodista de la seva confiança a RTVE perquè defensés la seva imatge o interessos”. Per al Consell d’Informatius de TVE, el text fa referència a una “contractació política” que demostra la creació de la “redacció paral·lela” que havia denunciat en diverses ocasions.

“El que apunta el jutge és de suficient gravetat com perquè la direcció de RTVE doni explicacions públiques”, assegura l’òrgan professional. De fet, el CdI ha demanat un aclariment al director dels serveis informatius, José Antonio Álvarez Gundín, qui en la seva resposta diu desconèixer a qui es refereix la interlocutòria.

Per al Consell d’Informatius, la direcció de la cadena és “responsable d’una contractació que atenta greument contra la independència de TVE”, ja sigui per “desconeixement” o per “complicitat”, assenyala en un comunicat.

“El que l’acte judicial revela és, sobretot, un mètode, un procediment, una forma d’actuar i d’entendre allò públic, que lluny de regir-se per criteris d’estricta professionalitat, ho fa amb la intenció d’afavorir interessos particulars. Que aquests a més tinguin a veure amb una presumpta trama criminal exigeix l’assumpció de responsabilitats al més alt nivell”, etziba el CdI.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram