El Sindicat de Periodistes de Catalunya considera que la precarietat laboral i la indefensió professional “no sols no disminueixen, sinó que augmenten”. Per això, coincidint amb la commemoració de l’1 de maig, Dia Internacional dels Treballadors, i el 3 de maig, Dia Mundial de la Llibertat de Premsa, reclama “feina estable, sou digne i llibertat professional”.

L’organisme argumenta que “uns professionals sense condicions de treball dignes i sense eines per defensar la informació veraç de les ingerències econòmiques i polítiques no poden complir el mandat constitucional d’assegurar la lliure informació”.

Així doncs, no deslliga la lluita per una contractació estable i unes millors condicions de treball de la defensa de la professionalitat dels informadors. En aquest sentit, l’SPC reclama una regulació legal que “blindi” els drets i deures dels treballadors i faci “vinculant” l’ètica periodística, de manera que el Codi Deontològic “no quedi en un brindis al sol que es pot vulnerar impunement”.

El Sindicat de Periodistes assegura que la millor manera de defensar la llibertat informativa és reivindicant la regulació laboral i professional, i anima els treballadors de la premsa i la comunicació a donar suport a les mobilitzacions amb motiu de l’1 de maig i també a les iniciatives en relació al 3.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram