El periodista i mestre de periodistes Miguel Ángel Bastenier ha mort aquest divendres a Madrid als 76 anys a causa d’un càncer de ronyó.

Nascut a Barcelona el 1940, va ser redactor d’internacional del Diari de Barcelona (1970-1974); director del vespertí Tele/exprés (1977-1978) i subdirector d’El Periódico (1978-1982), fins que va fitxar per El País, diari al qual ha estat vinculat des d’aleshores. La primera dècada, com a subdirector d’informació general, i després com a subdirector de relacions exteriors. El 2006 es va jubilar, però va seguir col·laborant en la secció d’opinió del diari com a editorialista i columnista; el passat dilluns va publicar-hi el seu darrer text.

Paral·lelament, Miguel Ángel Bastenier va ser professor de l’Escola de Periodisme d’El País; de la Fundació José Ortega y Gasset, i de la Fundació Gabriel García Márquez per a un Nou Periodisme Iberoamericà de Cartagena d’Índies.

Especialitzat en el conflicte araboisraelià i l’Amèrica Llatina, al llarg de la seva trajectòria va publicar diversos llibres, entre ells dos sobre la professió periodística, El blanco móvil (2001) i Cómo se escribe un periódico. El chip colonial y los medios en América Latina (2009), sorgits de l’experiència com a mestre a l’Escola d’El País i a la FNPI, respectivament.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram