El 10 de maig de 1987 va començar a emetre Catalunya Música amb l’objectiu d’omplir un buit: el de poder escoltar una ràdio de música clàssica i en català. Per commemorar l’efemèride, aquest dimecres, a partir de les set del matí, l’emissora oferirà una programació especial sota els eixos de compromís amb l’audiència, qualitat, servei públic, promoció dels autors i intèrprets catalans, i suport a les institucions musicals públiques i privades del país. La programació inclou el concert de Victòria dels Àngels al Palau de la Música que va donar el tret de sortida a les emissions.

En aquests 30 anys, l’emissora no només ha normalitzat la presència de la música clàssica a la ràdio en català, sinó l’ús de la llengua en aquest registre i en aquest àmbit radiofònic i cultural tan especialitzat.

Des del seu naixement, Catalunya Música també ha contribuït a promoure el coneixement dels músics catalans, el patrimoni i el repertori musical universal, amb un ferm compromís de servei públic. Des del primer dia, l’emissora ha volgut acostar els valors i la cultura musical a la societat, donant-la a conèixer i difonent-la per contribuir d’una manera important a la seva normalització.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram