El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya va publicar dimecres les noves bases reguladores de les subvencions estructurals per a mitjans en català o aranès de titularitat privada: publicacions periòdiques, mitjans informatius digitals, emissores de ràdio i canals de televisió.

Com ja havíem avançat, enguany el Govern ha reformulat les bases amb l’objectiu d’impulsar la professionalització dels mitjans, estimular la qualitat dels continguts i potenciar la creació de llocs de treball. La Secretaria de Comunicació del Govern i Mitjans de Comunicació i la Direcció General de Mitjans de Comunicació ha introduït els canvis en les bases després de múltiples contactes amb agents del sector per recollir les seves necessitats i adaptar-se a l’evolució dels mèdia.

Novetats

En les noves bases, per a les publicacions en suport paper s’introdueix per primera vegada el suport a la professionalització, i en els ajuts a mitjans digitals i de ràdio augmenta la quantia atorgada per cada redactor en plantilla.

Els ajuts als mitjans digitals són els que presenten més canvis: s’ha modificat el sistema de càlcul de l’import, de manera que el suport a la professionalització agafa més pes en detriment de la quantia lligada a la difusió. A més, per calcular l’import, s’han introduït nous criteris qualitatius per donar més suport als continguts de qualitat i evitar els comportaments poc ètics per aconseguir més usuaris únics.

Per altra banda, les noves bases també incorporen mesures per donar més suport als mitjans de proximitat. Entre d’altres, s’augmenta el suport bàsic per a les publicacions digitals de proximitat i es redueix el tiratge mínim per a les publicacions en paper d’abast local.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram