El passat divendres, l’Associació de Periodistes del Garraf (APG) va celebrar la desena edició de la Nit Canallesca, durant la qual va lliurar els seus guardons. Enguany, les votacions dels periodistes de la comarca han distingit Magda Bandera amb el Gran Premi Canallesca en reconeixement a la seva trajectòria i tasca professional.

La periodista i escriptora vilanovina és directora i cofundadora de La Marea, projecte cooperatiu impulsat per un grup de treballadors de Público arran del tancament de la seva edició en paper. En aquest mitjà, on Bandera treballava des dels inicis, va promoure el decàleg per informar sobre violència de gènere i el seu manual de redacció, i va coordinar la secció sobre igualtat i feminisme.

Anteriorment, Magda Bandera havia treballat a La Vanguardia i El Periódico. És autora dels llibres No som estúpids (2006, juntament amb Mònica Artigas), Custodia compartida (2005), Hijos de guerra. La vida cuando callan las bombas y los micrófonos (2002), Turbadísimos (2002), 33 tristes traumas (2001), Haciendo aguas (2000) o El síndrome de mi Estocolmo (1999).

La resta de premiats de la Nit Canallesca van ser el Laboratori d’Aplicacions Bioacústiques de l’Escola Politècnica Superior d’Enginyeria (premi a la projecció exterior); ex aequo l’associació ActivaMent Garraf-Penedès i el Casal de Dones de Vilanova (tasca social); el festival de música El Tingladu (cultura); el Mercat del Centre de Vilanova (gastronomia), i la jugadora de bàsquet Eli Isern (esports).

La vetllada, conduïda pel periodista Maiol Roger, va reunir una seixantena de persones al restaurant La Fitorra de Vilanova i la Geltrú.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram