Les emissores locals tornen a unir forces en la coproducció de continguts. 28 ràdios posen en marxa cinc magazins territorials –dos matinals i tres de tarda– els quals tenen com a objectiu comú explicar el que succeeix al seu entorn de manera coordinada. Quatre dels programes arrenquen aquest dilluns i el cinquè ho farà al setembre. La iniciativa compta amb el suport de la Xarxa de Comunicació Local.

Les cinc col·laboracions radiofòniques desembocaran en sengles magazins de tres hores que s’emetran en directe, de dilluns a divendres, i que oferiran actualitat local i entreteniment amb seccions temàtiques, connexions i participació dels oients. Són:

  • Connectats a l’estiu (de 9 a 12 h), amb Cugat.cat, Ràdio Ciutat de Badalona, Ràdio Municipal de Terrassa, El Prat Ràdio i Ràdio Sabadell. A partir del 7 de setembre, el programa es consolidarà a la graella amb el nom de Connectats i la incorporació de Ràdio Castellar.
  • Ona Maresme (de 9 a 12 h), de la mà de Mataró Ràdio, Ràdio Premià de Mar, Ràdio Canet de Mar, Ràdio Santvi, Ràdio Calella i Ràdio Tordera.
  • Aquí, a l’oest (de 16 a 19 h), coproduït per UA1 Lleida, EMUN FM, Ràdio Ponent, Ràdio Rosselló i Ràdio Tàrrega.
  • Carrer Major (de 16 a 19 h), que aplega Ràdio Ciutat de Tarragona, Altafulla Ràdio, Ràdio la Selva, Ràdio Montblanc, Ona la Torre, Ràdio l’Hospitalet de l’Infant i LaNova Ràdio.
  • El Far (de 16 a 19 h), que arrencarà el 3 setembre amb la participació de Ràdio Arenys, La Cala Ràdio, Ràdio l’Escala, Ràdio Delta i Canal Blau FM.

Els quatre primers magazins ja es van emetre l’estiu de 2017 (amb petites variacions en les emissores participants) i el cinquè és nou.

Aquestes coproduccions de les emissores locals segueixen el model de La tarda, que amb sis temporades en antena ha establert una metodologia de treball col·laborativa entre ràdios, la qual ja es va reproduir l’estiu passat amb sis magazins territorials.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram