El Museu de la Pell d’Igualada acollirà aquest dissabte la 10a Convenció de la Premsa Comarcal i Local, que enguany presenta un programa centrat en la relació entre la universitat i la premsa de proximitat. Abans, però, tindrà lloc la 35a assemblea ordinària de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal (només per a associats).

La Convenció arrencarà amb el veredicte de la novena edició del Premi de Recerca Universitària Premsa Comarcal i la presentació del projecte guanyador (11.30 h).

Tot seguit hi haurà una primera taula de debat, Universitat i premsa comarcal (11.45 h), amb Bernat López, director del Departament d’Estudis de Comunicació de la Universitat Rovira i Virgili; Carles Singla, degà de la Facultat de Comunicació de la Universitat Pompeu Fabra; Miquel Pueyo, director del Departament de Filologia Catalana i Comunicació de la Universitat de Lleida, i Xavier Ginesta, vicedegà de la Facultat d’Empresa i Comunicació de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya.

Després se celebrarà una altra taula, Joves periodistes i la premsa comarcal (12.45), amb la participació Lourdes Cardona (Nova Tàrrega), Maria Figueras (El Vallenc), Núria Llop (La Comarca d’Olot) i Miquel Andreu (SomGarrigues).

Finalment, Enric Marín, professor de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona, oferirà la ponència Crisi del periodisme, comunicació de proximitat i formació universitària (13.45 h).

Per tancar la jornada, se celebrarà un dinar de cloenda en el qual l’ACPC lliurarà els sisens Premis Premsa Comarcal.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram