Després de 40 anys d’existència, l’Associació d’Editors de Diaris Espanyols s’ha refundat en l’Associació de Mitjans d’Informació. L’assemblea general de la ja extinta AEDE ha aprovat per unanimitat el traspàs i la reforma dels estatuts, que obren la nova entitat a mitjans impresos gratuïts i digitals.

El primer president de l’AMI és Javier Moll, president de Prensa Ibérica, que com a condició per assumir el càrrec havia exigit aquesta obertura. “Sense els diaris digitals, l’AEDE està manca i coixa”, havia dit al desembre. Moll agafa el relleu de José Luis Sainz, conseller delegat de Prisa, a qui se li acaba el mandat com a president de l’AEDE.

En la seva intervenció en l’assemblea, Javier Moll ha destacat el compromís dels editors amb la llibertat d’informació, i també ha ressaltat la tasca que desenvolupen els periodistes. Sobre aquests, ha subratllat la seva voluntat de crear espais de trobada en la recerca de models de futur per al sector.

La seva intenció és propiciar el treball en comú de periodistes i editors a través d’un ens específic inspirat en el model de l’Associació Mundial de Diaris (WAN). “Una empresa de mitjans informatius sense periodistes no és res”, ha afirmat Moll.

El passat desembre, la junta de l’AEDE va crear una comissió per estudiar la reforma dels estatuts per incorporar els mitjans digitals i gratuïts. Inicialment, la mesura no era ben vista per tots els associats, malgrat finalment ha estat aprovada per unanimitat.

Renovació de la junta

L’assemblea general de l’AEDE també ha aprovat la remodelació dels òrgans de govern. En concret, la composició de la junta directiva ha estat renovada completament, quedant formada pels presidents executius o consellers delegats de les empreses associades a l’AMI.

A més, s’ha creat una comissió executiva formada per Juan Luis Cebrián, president de Prisa; Luis Enríquez, conseller delegat de Vocento; Fernando de Yarza, president de Henneo, i Antonio Miguel Méndez Pozo, president de Promecal, a més de Javier Moll.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram