La Diputació de Lleida va lliurar dissabte passat la 28a edició del Premi Pica d’Estats de Premsa, Ràdio, Televisió i Internet, que consten de vuit categories dotades amb un total de 38.000 euros. Enguany s’hi havien presentat un total de 202 treballs, 45 menys que l’any passat, quan va assolir la seva xifra més alta. Amb tot, en l’àmbit internacional, es van presentar 39 treballs, el millor registre de la seva història.

En aquesta edició, en la modalitat de premsa escrita d’informació general ha guanyat la sèrie de reportatges Monuments del periodista Daniel Romaní Cornet, publicats durant l’estiu de 2016 a la secció Ara estiu del diari Ara, mentre que en la de premsa internacional s’ha guardonat el reportatge El cinquè llac in de Fosca-Vallei, publicat l’octubre del 2015 pel fotoperiodista Willy Ost a la revista belga Kampeertoerist.

En televisió, el jurat ha distingit El Congosto de Mont-rebei, emès el 24 d’octubre de 2015 al programa de senderisme 80 cm de La 2, i en ràdio el guardó ha estat per a Mar Ramírez pel programa Les Garrigues, emès a Radio Onda Vasca el desembre del 2015.

Per la seva part, el premi al millor treball dels mitjans de comunicació de les terres de Lleida ha estat per al periodista Salvador Giné Lacasa i el fotògraf Jaume Barrull pel reportatge Viatge al centre de la Terra, publicat al suplement Lectura del diari Segre el 9 d’octubre de 2016.

Quant a la modalitat de premsa especialitzada en viatges i turisme, s’ha guardonat el monogràfic Solsonès rural. Contrastos a la terra de les mil cares, publicat el mes de juny del 2016 a la revista Descobrir Catalunya, amb textos de Noemí Vilaseca, Pepa Mañé, Felip Vendrell, Enric Bertran i Narcís Clotet, i fotografies d’Oscar Rodbag.

En la categoria de reportatge fotogràfic, el jurat ha distingit el fotograf Xavier Capdevila Peguera pel reportatge fotogràfic Desfiladeros en el Pirineo Oriental publicat al número de novembre-desembre del 2015 de la revista El Mundo de los Pirineos.

Finalment, el premi al millor treball d’internet l’han guanyat Albert Cristòfol, de la productora Qucut – Producció i Comunicació, i el guionista urgellenc Albert Galindo, pel documental Ella, la Vall.

Tots els guardons dels Premis Pica d’Estats estan dotats amb 5.000 euros, excepte el d’internet, amb 3.000 euros.

El jurat estava presidit per Rafa Gimena, president de la demarcació de Lleida del Col·legi de Periodista, i format per Santiago Costa, director de redacció del diari Segre; Josep Cuní, director de 8 al dia de 8tv; Lluís Foix, periodista i analista polític de La Vanguardia; Antonio Franco, assessor a la presidència del Grupo Zeta; Eduard Navarro, director general de Cadena Pirenaica de Ràdio i Televisió; Mariano Palacín, president de la Federació Espanyola de Periodistes i Escriptors de Turisme; Josep Ramón Ribé, director del diari La Mañana; Mònica Terribas, directora d’El matí de Catalunya Ràdio, i Juli Alegre, director del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram