El consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals ha aprovat la creació de la Direcció d’Esports de la CCMA, al capdavant de la qual se situarà el periodista Christian Garcia. Aquesta unitat corporativa serà la responsable de la gestió dels continguts esportius per a tots els mitjans de l’ens, i treballarà de manera coordinada amb les direccions de Televisió de Catalunya, Catalunya Ràdio i els mitjans digitals.

Garcia ja gestionava aquesta parcel·la des del març de 2016, quan la CCMA va impulsar l’àrea corporativa d’esports. Ara, però, puja de rang un cop ha conclòs el “període de transició” des de la seva posada en marxa.

El consell de govern ha valorat de forma “molt positiva” els avenços aconseguits en l’àmbit de la confluència, els quals “han permès consolidar sinergies entre les redaccions d’esports de TV3 i Catalunya Ràdio, millorar els fluxos de treball i prioritzar la visió de grup en la presa de decisions, tot posant l’accent en la creació i la generació de continguts”.

La direcció de la Corporació també ha valorat l’impuls de nous projectes audiovisuals multiplataforma, com ara el programa El club de la mitjanit, que des de l’inici de la temporada s’emet de forma simultània per Catalunya Ràdio, Esport3 i els mitjans digitals de la CCMA.

La creació de la Direcció d’Esports de la CCMA forma part del procés d’implantació d’un model d’empresa única de mitjans on els continguts se situen com a l’element central, deixant enrere la gestió tradicional diferenciada per a televisió, ràdio i web. L’objectiu és potenciar la col·laboració entre els mitjans i la creació i difusió de continguts de manera transversal i multiplataforma, alhora que es guanya en eficiència de producció, tècnica i administrativa. Ara s’estudia la creació d’una direcció d’informatius i, fins i tot, de continguts.

Christian Garcia es va incorporar a Catalunya Ràdio el 1994 com a redactor d’esports provinent d’Antena 3 Radio. Després d’un període dirigint el departament d’esports d’Ona Catalana (2000-2005) i presentant 3 contra 1 a BTV (2005), va tornar a Catalunya Ràdio, on va ser subcap del departament d’esports (2005-2008) i adjunt a la direcció de La transmissió d’en Puyal (2005-2016). A la CCMA també ha estat cap del gabinet de direcció de TV3 (2012-2016), i des de març de 2016 director de l’àrea corporativa d’esports.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram