La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals proposarà a l’Ens Públic de Radiotelevisió de les Illes Balear i la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació la creació d’un canal de televisió per internet compartit amb continguts produïts per IB3 i la futura À. i TV3.

Així ho va anunciar aquest dijous el conseller de la CCMA, Brauli Duart, durant la taula rodona Per la reciprocitat plena i pel Consell Audiovisual de l’Espai de Comunicació en Català, organitzada per la Federació d’Organitzacions per la Llengua Catalana (FOLC).

Segons Duart, “ara es donen les circumstàncies polítiques que han de permetre anar molt més enllà” entre els territoris amb els quals es comparteixen llengua, història i cultura. La iniciativa seria en paral·lel a la reciprocitat televisiva plena entre els tres territoris.

En la sessió, Brauli Duart va tornar a plantejar la creació d’un consorci entre IB3, CVMC i CCMA, proposta feta per l’aleshores president el juliol de 2015 en una entrevista a Comunicació 21. L’objectiu seria bastir una col·laboració “al màxim nivell”, des de la producció conjunta de continguts fins a la xarxa de corresponsals, passant per la col·laboració tècnica i els serveis compartits.

En el debat, celebrat al Col·legi de Periodistes de Barcelona, també van participar Rafael Xambó, conseller de la CVMC; Andreu Manresa, director general d’IB3; Josep Puigbert, director de la Casa de la Generalitat de Catalunya a Perpinyà, i Josep Gifreu, catedràtic emèrit de la Universitat Pompeu Fabra. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram