El síndic de Compromís a les Corts, Fran Ferri; la portaveu adjunta del grup parlamentari, Mònica Àlvaro, i el diputat Josep Nadal han presentat al Senat una esmena als Pressupostos Generals de l’Estat perquè el Govern espanyol pagui el múltiplex “necessari” perquè el País Valencià pugui rebre les emissions de TV3 i IB3.

Els tres diputats, membres de la Comissió de RTVV a la cambra valenciana, argumenten que demanar la visió de TV3 i IB3 és “enriquir el dret a estar informats”, i que el seu treball és “ampliar el ventall informatiu” amb llengua pròpia al qual la ciutadania pugui tenir accés.

“Madrid ens va llevar TV3. És just, doncs, que ens la torne, i això comporta que del pressupost estatal hauria de sortir el finançament necessari per a retornar allò que ens sostragueren al poble valencià sense que a este li coste cap euro. Ja hem pagat prou i no hem rebut res”, reclamava aquest dilluns Mònica Àlvaro.

“Òbviament, si el Partit Popular i Ciudadanos rebutgen la lògica d’esta esmena hauran d’explicar per què Catalunya compta amb tres múltiplex mentre que la Generalitat Valenciana només en compta amb dos”, assenyalava Fran Ferri amb errada inclosa: Catalunya té dos MUX, mentre que el País Valencià en té un (com les Illes Balears).

“A Compromís tenim molt clar que la reciprocitat amb TV3 i IB3 ha de ser una realitat d’esta legislatura. I ara que s’acosta el moment que s’inicien les emissions d’À, volem també accelerar esta qüestió”, remarcava per la seva part Josep Nadal.

“El Govern central no pot mirar cap a un altre lloc. Des de Compromís treballem amb una visió global del sistema audiovisual valencià: mitjans públics, acords de reciprocitat, una TDT privada dinàmica i de qualitat, i una indústria audiovisual que genere llocs de treball. Ens marquem estos objectius per a la legislatura perquè els valencians i valencianes mereixem un espai audiovisual potent després de la nefasta gestió del PP en este àmbit”, reblava Fran Ferri.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram