La plataforma iQuiosc.cat va néixer l’abril de 2014 impulsada per l’APPEC en col·laboració amb l’ACPC i l’aleshores ACPG (ara AMIC) en el marc de la Federació d’Associacions d’Editors de Premsa, Revistes i Mitjans Digitals, que es va constituir formalment un parell de mesos després.

L’iQuiosc s’oferia com un servei gratuït als mitjans adherits a alguna de les tres associacions, però amb la sortida de l’AMIC de la Federació, les seves capçaleres hauran de pagar si volen continuar a la plataforma.

Des de l’iQuiosc.cat ja s’ha comunicat als mitjans de l’AMIC que tenen fins al 30 de setembre per abonar la quota anual, que és de 120 euros (145,20 amb IVA). Si no ho fan seran donats de baixa.

Fins ara, els mitjans que no pertanyien a l’APPEC, l’ACPC o l’AMIC ja havien de satisfer una quota per poder estar a l’iQuiosc.cat, segons expliquen des de la plataforma. La gran majoria, però, estaven adherits a alguna de les tres associacions, i per tant no pagaven, asseguren. De les tres entitats, l’AMIC és la que aplega més capçaleres.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram