El Col·legi de Periodistes de Catalunya acull aquest dijous, a les 19 h, un acte d’homenatge a Miguel Ángel Bastenier, periodista d’El País mort el passat 28 d’abril. L’acte comptarà amb la intervenció dels periodistes Antonio Franco, exdirector de El Periódico; Xavier Vidal-Folch, exdirector adjunt d’El País; Carlos Pérez de Rozas, exdirector adjunt de La Vanguardia; Miquel Villagrasa, exredactor en cap de Tele/eXprés i La Vanguardia, i José Antonio Sorolla, exdirector adjunt d’El Periódico. Clourà l’acte la periodista i escriptora Pepa Roma, vídua de Bastenier.

Miguel Ángel Bastenier (Barcelona, 1940 – Madrid, 2017) va ser redactor d’internacional del Diari de Barcelona (1970-1974); director del vespertí Tele/eXprés (1977-1978) i subdirector d’El Periódico (1978-1982), fins que va fitxar per El País: la primera dècada, va ser subdirector d’informació general, i després subdirector de relacions exteriors. El 2006 es va jubilar, però va seguir col·laborant en la secció d’opinió del diari com a editorialista i columnista.

Bastenier també va ser professor de l’Escola de Periodisme d’El País; de la Fundació José Ortega y Gasset, i de la Fundació Gabriel García Márquez per a un Nou Periodisme Iberoamericà de Cartagena d’Índies.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram