La consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, i el president del Consell de l’Audiovisual de Catalunya, Roger Loppacher, han signat un conveni de col·laboració per promoure l’educació en l’àmbit de la comunicació i fomentar l’esperit crític de l’alumnat davant els continguts audiovisuals.

El principal projecte de l’acord és el programa eduCAC, que es preveu implementar el proper curs a les escoles de cicle superior de primària i de secundària obligatòria. L’objectiu és proporcionar recursos educatius per fer un ús crític i responsable dels mitjans de comunicació, fonamentalment a les escoles, però també a les famílies. La implementació inclourà un seguiment específic de quatre escoles pilot.

Aquesta difusió es complementarà amb la realització d’activitats –conferències, tallers educatius, formació, etc.– dirigides als alumnes, al professorat i/o a les associacions de pares i mares.

El conveni de col·laboració també inclou poder treballar l’educació en comunicació als centres dins del nou marc competencial dels currículums. Alhora, es promouran estudis conjunts entre Ensenyament i el Consell en aquest àmbit, i es reconeixerà la formació relacionada amb el programa eduCAC com a activitat de formació permanent per al professorat.

Una altra de les mesures previstes són els acords amb diversos mitjans propers als centres escolars, de manera que els professionals que hi treballen puguin fer partícips als alumnes de la seva experiència laboral, i facilitar les visites als estudis dels mitjans audiovisuals.

L’acord també contempla continuar amb l’impuls dels premis El CAC a l’escola, per tal d’aconseguir la participació de més centres, i crear una nova categoria adreçada als pedagogs i professionals de la comunicació, la qual tindrà com a objectiu realitzar projectes d’educació audiovisual.

Finalment, Ensenyament i el CAC promouran acords amb els departaments o grups de recerca en educació mediàtica de les universitats catalanes per apropar-la als professionals dels diferents nivells del sistema educatiu i afavorir sinergies entre centres educatius i universitats.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram