Els Mossos d’Esquadra van detenir el passat 6 de juny l’empresari Antoni Mas, promotor del Festival Internacional de Música de Cambrils, com a presumpte autor d’un frau financer de tipus piramidal podria superar els 200 milions d’euros. Després de comparèixer davant el jutge va quedar en llibertat amb càrrecs acusat dels delictes d’estafa i falsedat documental.

Els Mossos expliquen que Mas utilitzava la seva estructura empresarial –ATA Producciones y Eventos BCN 2003, i Publiolimpia– per oferir alts rendiments en interessos si s’invertien diners en la compra d’espais publicitaris de mitjans de comunicació d’àmbit estatal per a la seva posterior cessió i venda a grans marques perquè s’hi anunciessin. L’esquer era l’alt rendiment econòmic en interessos en relació amb el capital invertit (molt per sobre d’altres productes financers) a més de fer-ho sobre un producte d’aparent poc risc.

Per obtenir el capital dels inversors, Mas aportava contractes i factures falsificades amb aquestes grans empreses que aparentment es volien anunciar a televisió. Part dels diners que aconseguia els destinava a pagar els suposats beneficis que li corresponien als inversors més antics.

Els Mossos d’Esquadra han fet una crida perquè altres persones o empreses que s’hagin pogut veure afectades o perjudicades per aquests fets ho notifiquin. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

De moment, el FIM Cambrils es manté

L’Ajuntament de Cambrils ha assegurat estar treballant per mantenir la 43a edició del festival musical, programat del 27 de juliol al 13 d’agost amb artistes com Tom Jones, The Cranberries, Love of Lesbian o Jarabe de Palo. Aquest 2017 era el quart any que Publiolimpia organitzava l’esdeveniment, que s’havia adjudicat després que ningú més es presentés al concurs públic.

En aquest sentit, el consistori remarca que es troba al marge del funcionament de Publiolimpia, i que per al festival només cedeix l’espai, a més d’oferir el servei de la policia local i la brigada municipal.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram