El centre de convencions firaReus acull aquest divendres la 20a assemblea general ordinària de l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació, aprofitant que l’entitat té molts associats a la zona, i també que la ciutat és la Capital de la Cultura Catalana 2017.

Enguany, l’assemblea està marcada pel 20è aniversari del naixement de l’entitat –aleshores com a Associació Catalana de la Premsa Gratuïta (ACPG)–, així com per l’inici d’una nova etapa en què vol esdevenir una plataforma d’innovació empresarial del sector que contribueixi a potenciar la indústria dels mitjans d’informació i comunicació.

En els inicis com a ACPG, totes les capçaleres que aixoplugava eren en paper, i el 2007 es va obrir als mitjans digitals. Set anys després, el 2014, es va reconvertir en l’AMIC per adaptar-se als nous models comunicatius i poder representar millor els associats. Actualment, l’Associació aplega 280 mitjans, al 50% entre impresos i digitals.

Actualment, l’AMIC treballa per estimular la innovació en el sector i impulsar accions que potenciïn la visualització de cap a on van els mitjans de proximitat, tant en el desenvolupament de nous productes i formats com en la creació de noves fórmules o models de negoci. La pretensió és consolidar-se com una central de vendes de publicitat i de generació de nous models d’ingressos; ajudar els mitjans a experimentar perquè pugin diversificar la seva oferta i créixer; i contribuir a crear ecosistemes de col·laboració al voltant de la innovació en el sector periodístic de proximitat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram