La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència ha sancionat DTS, empresa gestora de Canal+, amb 661.796 euros per incomplir amb l’obligació de destinar un 5% dels seus ingressos a finançar obres audiovisuals europees l’any 2014.

La CNMC considera l’empresa propietat de Telefónica responsable d’una infracció administrativa de caràcter molt greu per l’incompliment superior al 10% respecte la quantitat que havia de destinar a produccions audiovisuals. En concret, el 2014, DTS va invertir 8.567.781 euros en lloc dels 16.003.450 que li haurien correspost, segons l’ens regulador.

Així, a banda de la multa, Competència obliga DTS a fer la inversió no realitzada abans de finalitzar l’any 2019. En concret, ha d’invertir 7.435.915 euros en produccions audiovisuals europees, dels quals 1.307.666,46 euros s’han de destinar a pel·lícules cinematogràfiques.

La Llei General de la Comunicació Audiovisual estableix que operadores han de destinar un 5% dels seus ingressos d’explotació (6% en el cas de les públiques) a finançar obres audiovisuals europees: pel·lícules per a cinema i televisió, sèries, documentals, i pel·lícules i sèries d’animació. A més, el 60% s’ha de destinar a la producció de pel·lícules de cinema, i el 60% d’aquest percentatge ha d’anar a obres en alguna de les llengües cooficials a l’Estat.

DTS pot interposar un recurs contenciós administratiu contra aquesta resolució davant l’Audiència Nacional en el termini de dos mesos.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram