El Parlament ha acollit aquest dimecres l’acte de lliurament a Xavier Bosch de la desena edició del Premi Quim Regàs de Periodisme, el qual ha dedicat a Carles Capdevila, mort a principis de mes. En la seva intervenció, Bosch ha reivindicat la “mirada pròpia” dels professionals de la informació tot advertint dels riscos que afronten amb els mitjans i les xarxes que “fan prevaler el que impacte per damunt del que importa”, i amb “els clics com a comptadors que valoren a l’instant”.

En la seva intervenció, Xavier Bosch també s’ha preguntat “si els interessos dels amos dels mitjans fan guardar notícies al calaix; si els silencis còmplices que durant massa temps hem fet els mitjans han fet que els ciutadans perdessin la confiança en els mitjans tradicionals, i si el periodisme no ha estat massa pendent de les institucions i massa poc dels ciutadans”. Segons ell, si la resposta a totes aquestes preguntes és afirmativa vol dir que “hem convertit el periodisme i el poder en dues cantonades del mateix món”.

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha tancat l’acte fent una crida als periodistes perquè defensin “sempre els seus drets i les seves llibertats, perquè en depenen drets i llibertats de tota la ciutadania” i “vetllin contra els abusos del poder”.

Xavier Bosch ha estat guardonat amb el Premi Quim Regàs per la seva “fecunda trajectòria” en premsa impresa i digital, ràdio, televisió i també com a escriptor, segons el veredicte. El president del jurat, Santi Nolla, que ha fet la glossa del premiat, ha destacat que Bosch “simbolitza el periodista total”, pel rigor, el pas per diversos mitjans, la vessant literària i la qualitat humana.

A més de Nolla, el jurat estava format per Francesc Aguilar, Antoni Cases, Carlos Martín, Lluís Canut, Arturo San Agustín, Tatxo Benet, Carlos Pérez de Rozas, Sebastià Serrano, Joan Vilaprinyó, Josep Maria Artells, José Luis Martínez, José María Alguersuari i Rafael Jorba.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram