La quarta edició dels premis de la Nit de les Revistes i la Premsa en Català presenten diverses novetats. Per una banda, s’ha apostat per la internacionalització dels guardons amb l’atorgament d’uns premis especials a persones que hagin contribuït a posar Catalunya al mapa en diferents àmbits. Per l’altra, enguany han quedat exclosos dels guardons els mitjans adherits a l’AMIC per la seva sortida de la Federació d’Associacions d’Editors de Premsa, Revistes i Mitjans Digitals. L’acte de lliurament tindrà lloc el 28 de juny a l’Espai Endesa de Barcelona.

Pel que fa als nous guardons, el Premi Especial de la Federació en l’àmbit de la comunicació s’atorgarà a Txell Feixas, corresponsal de TV3 i Catalunya Ràdio al Pròxim Orient. El guardó vol ser “un reconeixement a tots els corresponsals dels mitjans públics que, amb la seva feina, permeten que el país tingui una televisió i una ràdio públiques que poden parlar d’igual a igual amb els mitjans internacionals més importants del món”.

Per la seva part, el compositor i músic letó Mārtiņš Brauns rebrà el Premi Especial de la Federació en l’àmbit de la cultura per “situar Catalunya a l’agenda mediàtica bàltica” després de cedir els drets de la cançó Saule, Pērkons, Daugava, que es va adaptar per crear el tema Ara és l’hora per a la Diada de l’11 de setembre de 2014.

Finalment, el polític socialdemòcrata alemany Bernhard ‘Felix’ von Grünberg serà distingit amb el Premi Especial de la Federació en l’àmbit de societat per “posar el focus sobre Catalunya” en països com Alemanya i en espais com la Unió Europea.

Pel que fa als mitjans locals, el jurat ha decidit premiar Petit Sàpiens com a millor revista; La Comarca d’Olot, millor mitjà de premsa local i comarcal, i SomGarrigues.cat com a millor digital. A més, durant la vetllada es reconeixeran els 25 anys de trajectòria de les revistes La Vila, Mètode i Llengua Nacional.

El jurat estava format per Carles Duarte, president del CoNCA; Miquel Gamisans, secretari de Comunicació del Govern i Mitjans de Comunicació de la Generalitat; Antoni Molons, secretari de Difusió i Atenció Ciutadana; Pilar Roca, directora de Programes Difusió Cultural de l’ICUB; Josep Gonzàlez-Cambray, coordinador de Cultura, Educació i Esports de la Diputació de Barcelona; Míriam Filella, directora de comunicació d’Endesa a Catalunya; Neus Bonet, degana del Col·legi de Periodistes; Ignasi Aragay, director adjunt de l’Ara; Esteve Plantada, cap de cultura de NacióDigital; Joan Ventura, periodista d’El Punt Avui; Eugeni Cabanes, periodista; Carles Pont, professor Departament de Comunicació de la UPF; Joan Cascante, dissenyador gràfic docent a CIC Elisava; Esteve León, coordinador general del Fòrum Cultura 2020; Francesc Fàbregas, president de l’ACPC i president de la Federació d’Editors; i Germà Capdevila, president de l’APPEC i vicepresident de la Federació.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram