La xarxa d’entitats Enllaçats per la Llengua s’ha fixat com a principal objectiu del segon semestre de 2017 insistir en les accions per demanar la reciprocitat dels canals de ràdio i televisió entre els diferents territoris de parla catalana.

Així, la plataforma comunicació en català posarà en marxa una campanya per presentar mocions als ajuntaments a favor de la reciprocitat plena i de la constitució del Consell de l’espai de comunicació en català participat per les diferents administracions del domini lingüístic.

Per fer-ho possible, els propers mesos, Enllaçats per la Llengua treballarà en cercar aliances amb agents polítics, socials i cívics de tots els territoris de parla catalana.

La xarxa d’entitats valora “positivament” algunes de les passes donades en l’espai audiovisual en català, com la moció aprovada pel Parlament de Catalunya; l’emissió d’un programa coproduït entre IB3 i TV3, o el projecte comú entre ambdues televisions d’un canal a internet. Amb tot, Enllaçats per la Llengua considera que “queda molt camí a recórrer per normalitzar aquest espai” i demana “mesures concretes i imminents”.

En aquest sentit, la plataforma espera que la cooperació en cultura de les administracions balear, catalana i valenciana subscrita a la Declaració de Palma tingui “efectes d’importància” a l’espai de comunicació en català, i que aquests acords s’estenguin a les institucions de la resta del domini lingüístic.

Enllaçats per la llengua reclama els següents objectius:

  • Assolir la plena reciprocitat de tots els canals en català.
  • Treballar per a la creació del Consell de l’espai de comunicació en català amb la participació dels governs i els ens de comunicació públics d’arreu del domini lingüístic.
  • L’obertura immediata de la nova Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació com a mitjà públic, plural i en valencià.
  • La coordinació entre les diferents corporacions del territori de parla catalana en matèria de coproduccions, traducció i doblatge.
  • Afavorir la proximitat de la informació amb el restabliment de delegacions de TV3 com la de Perpinyà, a Catalunya Nord.
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram