El jurat del Premi Periodístic Concha García Campoy ha donat a conèixer les persones guanyadores de la tercera edició d’aquests guardons impulsats per l’Acadèmia de Televisió, els quals es lliuraran el proper 6 de juliol a Madrid.

Enguany, el premi a la trajectòria ha estat per al periodista Ramón Sánchez Ocaña, distingit “pel seu treball pioner en la divulgació de temes de salut i prevenció de malalties”.

En la categoria de televisió, el jurat ha guardonat Iñaki Gabilondo “per la seva rigorosa mirada al futur i la qualitat periodística” del programa Cuando ya no esté. El mundo dentro de 25 años, que emet #0.

Per la seva part, en la modalitat de ràdio s’ha premiat Isabel Gemio per la seva “gran labor de conscienciació social i suport a la investigació de les malalties minoritàries” en el programa Fin de semana solidario. Te doy mi palabra, d’Onda Cero.

Quant a la categoria de premsa escrita, enguany s’ha distingit Sonsoles Echavarren per “posar el focus periodístic en un tema de gran impacte social” amb l’article Los menores de 15 años atendidos por intoxicaciones etílicas, casi el triple que en 2001, a Diario de Navarra, mentre que en premsa digital s’ha premiat Antonio Martínez Ron pel seu “excel·lent treball d’anàlisi i divulgació” en el reportatge Plasticidad a la carta para salvar cerebros, publicat a Vozpopuli.com.

Els premis Concha García Campoy, que no tenen dotació econòmica, tenen per objectiu reconèixer trajectòries professionals o treballs periodístics que traslladin a la societat “amb rigor, ètica i compromís” històries relacionades amb la investigació, la divulgació científica o la salut.

El jurat estava format per Lorenzo Díaz García-Campoy, fill de la desapareguda periodista qu dona nom als premis; Manuel Campo Vidal, president de l’Acadèmia de TV; Teresa Pérez Alfageme, vicepresidenta de la FAPE; Luis del Olmo, president d’honor de l’Acadèmia de la Ràdio; Joan Serra, subdirector general de continguts de Prensa Ibérica a Catalunya i Balears; Pepe Quílez i Fernando Navarrete, vicepresidents de l’Acadèmia de TV; el productor Pepe Carbajo, i les periodistes María Escario, Elena Sánchez i Olga Viza.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram