El Clúster Audiovisual de Catalunya ha ampliat la seva junta directiva amb l’objectiu de reflectir la diversitat d’empreses que actualment conformen el sector. Així doncs, la nova junta suma representants de grans, mitjanes i petites empreses, perfils generacionals diversos i projectes que van des de la producció, postproducció i distribució de continguts fins a les telecomunicacions, la publicitat, realitat virtual, la formació universitària i les plataformes digitals.

En concret, en la nova junta s’incorporen Filmax, Filmin, Metropolitana de Muntatges, Veranda TV, Visyon, TV de Badalona, Benecé i Neàpolis-Espai de la Tecnologia i les Idees. S’afegeixen a Broadcaster, Cellnex Telecom, Createl, Diagonal-Endemol Shine, Dream Team Concept, Lavinia, Minoria Absoluta, Ovide i Utopia Global.

Nova relació amb les universitats

Una altra novetat és l’entrada de la Facultat de Comunicació Blanquerna a la junta, fet que coincideix amb la incorporació al Clúster Audiovisual com a sòcies acadèmiques de la Universitat de Barcelona, la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat Pompeu Fabra i la Universitat Oberta de Catalunya.

Fins ara, la relació del Clúster amb les institucions acadèmiques havia descansat en convenis de col·laboració. Segons explica la junta, amb la incorporació com a entitats associades passen a formar part de l’estructura de l’organisme, per la qual cosa s’enforteixen els lligams i es compleix amb un dels objectius del Clúster: connectar els agents de tot la cadena de valor de la indústria audiovisual.

El canvi en la governança del Clúster coincideix, per una banda, amb la seva admissió al Catalonia Clusters d’ACCIÓ, un programa que dota aquests organismes d’instruments per consolidar-se, créixer i orientar-se internacionalment. I per l’altra, ha rebut l’European Cluster Management Excellence – Bronze Label, un certificat de l’adequació del projecte als estàndards atorgat pel Secretariat Europeu d’Anàlisi de Clústers.

La nova junta directiva està formada pel president Jordi Mendieta (Dream Team Concept); el vicepresident Miquel Rutllant (Lavinia); la tresorera Noemí Cuní (Boradcaster); el secretari Genís de Tera (Riba Vidal Advocats), i com a vocals: Ramon Arteman (Metropolitana), Xavier Atance (Benecé), Jaume Banacolocha (Diagonal), Carme Basté (Blanquerna), Ignasi Comillas (Veranda TV), Xavier Conesa (Visyon), Paco Escribano (Minoria Absoluta), Carlos Fernández (Filmax) Joan Carles Lluch (Neàpolis), Sergi Ovide (Ovide), Jaume Pujol (Cellnex), Josep M. Quintana (Createl), Jordi Roigé (Utopia Global); Joan Carles Tous (Filmin) i Josep Vinyeta (TV de Badalona).

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram