El Govern donarà a conèixer pròximament les bases del Pacte Nacional de l’Audiovisual, després de més d’un any d’interlocució amb el sector i de treballs coordinats per la Secretaria de Comunicació del Govern i Mitjans de Comunicació i la seva Direcció General de Mitjans de Comunicació. Així ho ha indicat el president Carles Puigdemont en compareixença al Parlament.

El Pacte Nacional de l’Audiovisual és un compromís de l’Executiu inclòs en el pla de govern de l’actual legislatura, i respon a la consideració del sector com a motor cultural i econòmic de primer ordre, i a una necessitat reiteradament expressada per tots els agents. En el PNA, l’audiovisual hi és considerat en el seu sentit més ampli i, per tant, el tractament que se li atorga és transversal.

El director general de Mitjans de Comunicació de la Generalitat, Jordi del Río va anunciar l’impuls del Pacte Nacional de l’Audiovisual el maig de 2016, quan encara es trobava en fase embrionària. Durant la presentació del 17è Mercat Audiovisual de Catalunya, Del Río va remarcar que l’Executiu es prenia “molt seriosament” el sector, i que treballava per millorar la seva situació i trobar solucions de cara a sortir de la crisi que travessa.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram