El diari El País ja no publica anuncis de relax i prostitució en cap de les seves edicions des del passat 15 de juliol. La capçalera explica que la decisió ha estat motivada per un “profund debat intern” en el qual han tingut “un gran pes” les opinions dels lectors, els quals havien transmès repetidament el seu rebuig a aquest tipus d’anuncis a través de les cartes al director, la figura del Defensor del Lector i els comentaris a les notícies i xarxes socials.

El País també argumenta la mesura per “coherència editorial”. Així, recorda que en la seva defensa dels drets de les dones, el diari ha publicat nombroses informacions sobre l’explotació sexual. En aquest sentit, destaca que, el passat abril, va fer “un ampli desplegament amb una sèrie de reportatges basats en la primera gran radiografia de l’esclavitud a Espanya i en la qual es denunciava la situació de milers de persones esclavitzades sexualment”.

La Federació d’Associacions de Periodistes d’Espanya ha celebrat la mesura adoptada per El País, i ha instat els mitjans que encara publiquen anuncis de contactes a seguir les seves passes i deixar de fer-ho. Aquesta és una vella reclamació de la FAPE, que considera “inadmissible” que hi hagi mitjans que es beneficiïn d’aquest tipus de publicitat que “converteixen la dona en mercaderia”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram