El ple de l’Ajuntament de Manresa va aprovar dijous la concessió al periodista Josep Maria Planes i Martí (Manresa, 1907 – Barcelona, 1936) del títol de Manresà Il·lustre, la màxima distinció de la ciutat. L’acte de col·locació del quadre de Planes a la Galeria de Manresans Il·lustres està previst per al 14 de setembre.

La petició del reconeixement la va realitzar la comissió organitzadora de l’Any Planes, que el juny de 2016 va endegar un programa d’activitats per recordar, difondre i reivindicar la figura de Josep Maria Planes, considerat el precursor del periodisme d’investigació a Catalunya, coincidint amb el 80è aniversari de la seva mort.

Josep Maria Planes va ser un referent del periodisme d’investigació a Catalunya malgrat la seva curta trajectòria: va ser executat als 29 anys per un escamot de la FAI després d’haver denunciat l’organització en diverses ocasions. Planes va ser fundador i director de la revista Imatges; director del setmanari satíric El Be Negre, i col·laborador de publicacions com La Rambla, Mirador i La Publicitat.

L’Any Planes clourà amb la incorporació del periodista a la Galeria de Manresans Il·lustres al setembre.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram