Aquest dilluns ha mort a Palma la periodista Joana Maria de Roque Company als 65 anys, a causa d’un càncer. La notícia l’ha fet pública a les xarxes el seu marit, Andreu Manresa, director general d’IB3.

Nascuda a Palma el 1952, al llarg de la seva trajectòria, De Roque va treballar al Diario de Mallorca, va ser corresponsal de La Vanguardia a les Balears i va fundar Ràdio Calvià, la primera emissora municipal de Mallorca. La seva darrera etapa professional la va desenvolupar com a responsable de publicacions de l’Ajuntament de Calvià, on va dirigir la revista Entorn.

Joana Maria de Roque va pertànyer a la primera generació de professionals a les redaccions illenques amb formació universitària (en el seu cas, llicenciada a la Universitat Autònoma de Barcelona). Com a periodista es va centrar en la crònica urbana, educativa i social, narrant els primers moviments reivindicatius a les barriades de Palma.

De Roque també va escriure els llibres La Segona República a Mallorca (amb Albert Herranz); Crónicas de la historia de Mallorca; el manual Cómo leer la prensa escrita (amb Tomeu Rotger); la biografia Nadal Batle, les notes d’un rector, o “la Caixa”. Un segle d’història a les Balears (1904-2004) (amb Andreu Manresa).

Des de feia temps preparava un llibre sobre les dones a Mallorca, després de recerques sobre les mestres represaliades pel franquisme per a la revista Pissara.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram