La 30a edició del festival de fotoperiodisme Visa Pour l’Image, que se celebra fins al 16 de setembre a Perpinyà, no dedica cap de les seves 24 exposicions a la situació política de Catalunya. Per omplir aquest buit, en paral·lel al certamen internacional, sis espais de la ciutat acullen l’exposició Vis a Vis, formada per 155 fotografies de 42 professionals que mostren l’evolució del procés sobiranista des de 2010 fins a l’actualitat.

Els espais de Vis a Vis són l’editorial Trabucaire (amb imatges de 2010 fins a la diada de 2014), Escalibar (fins a la diada de 2016), Chamanart (fins al 20 de setembre de 2017), la Brasserie del Castellet (fins al referèndum de l’1 d’octubre), Sant Vicenç (del 2 d’octubre al 20 de novembre) i El Casal (del 2 de desembre fins a l’actualitat).

L’exposició està organitzada pel Comitè de Solidaritat Catalana i les imatges han estat escollides per un jurat professional.

Posteriorment, les fotografies recorreran diversos punts dels Països Catalans, i finalment es vendran en benefici de la Caixa de Solidaritat.

A banda,la fotoperiodista Roser Vilallonga exposa fins al 28 de setembre a la població de Pesillà de la Ribera una selecció de 39 imatges del llibre 2014: un poble, un país, un anhel.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram