El Grup Godó té coll avall la decisió d’eliminar a finals d’any els dos espais informatius de 8tv, 8 al dia i La nit a 8tv, i deixar la graella de la cadena amb una programació completament enllaunada, segons ha avançat ElNacional.cat. Malgrat la mesura encara no és definitiva, ja ha estat comunicada a la plantilla i les possibilitats d’un canvi d’opinió són escasses.

Així doncs, els mals resultats econòmics i d’audiència de la nova etapa de 8tv sembla que l’han acabat de sentenciar. Des de fa més d’un any, el canal ha anat reduint la producció pròpia per retallar la despesa després d’acumular pèrdues milionàries. Això ha repercutit en les audiències, especialment amb les no renovacions de Josep Cuní al capdavant 8 al dia (el juny de 2017) i del programa Arucitys d’Alfons Arús (el juny passat), els dos pilars de la graella.

El setembre-octubre de 2016, 8tv va registrar una audiència mitjana del 3,4%, que es va reduir al 2,5% en el mateix període de l’any passat. Aquest any va fer un 1% de share al setembre i un 0,9% a l’octubre, el seu mínim històric (ja assolit a l’agost).

Godó va fitxar fa un any Ramon Rovira com a director general audiovisual per pilotar la nova etapa de 8tv (on va presentar La nit a 8tv d’abril a juny), però el periodista no se n’ha sortit. Ara hauria pensat en recol·locar Rovira com a nou director de comunicació del grup, ja que Albert Gimeno deixarà el càrrec a finals d’any, segons explica Crónica Global.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram