Del 14 al 20 d’octubre, Berlín acollirà la 31a edició del festival de l’audiovisual Prix Europa, durant el qual es premiaran les millors produccions de televisió, ràdio i internet.

Entre les 205 produccions nominades a les diferents categories (de 677 candidatures presentades), hi ha la producció catalana Alcaldessa, que opta al premi al millor documental televisiu. El film és una crònica íntima i en primera persona que mostra el viatge que realitza Ada Colau des de l’activisme a les institucions: des de que es va posar en marxa la campanya de Barcelona en Comú fins als primers mesos com a alcaldessa.

Dirigida per Pau Faus i produïda per Nanouk Films, Alcadessa va guanyar el premi a la millor pel·lícula documental en els darrers Premis Gaudí i el premi a la millor direcció documental al Festival de Cinema de Màlaga de 2016.

A banda d’Alcaldessa, enguany només hi ha una altra producció de l’Estat que opta als Prix Europa: la sèrie La sonata del silencio, de TVE, candidata a millor ficció televisiva.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram