L’Institut Català de les Empreses Culturals ha obert la convocatòria per a la concessió de subvencions per al desenvolupament de projectes audiovisuals. La dotació és de 850.000 euros i el termini per presentar sol·licituds finalitza el 27 de setembre.

Les bases tenen per objecte donar suport a projectes audiovisuals en la seva fase de desenvolupament: llargmetratges cinematogràfics de ficció, documentals o d’animació; llargmetratges televisius de ficció, minisèries televisives, documentals per a televisió, documentals multimèdia interactius, sèries d’animació o sèries televisives de ficció.

L’objectiu d’aquesta línia de subvencions és reforçar la capacitat del sector audiovisual, augmentar la seva capacitat per crear obres de qualitat i amb projecció a diversos mercats, i també ajudar en les activitats adreçades a donar suport a les empreses de producció amb la finalitat d’aconseguir projecció i finançament.

La quantia de la subvenció és d’un màxim del 50% del pressupost total del projecte de desenvolupament amb un màxim de 25.000 euros.

Únicament són subvencionables les despeses corresponents a l’elaboració del guió, escriptura i reescriptura; la traducció del guió i altres materials; el disseny i elaboració del material gràfic promocional; l’elaboració del teaser; l’assessorament extern del guió; l’assessorament de la viabilitat del projecte; la documentació per a l’elaboració del projecte; l’elaboració d’un pla de màrqueting i de distribució; les despeses de viatges i assistència a fires i mercats per a la recerca de coproductors o prevendes; l’adquisició de drets sobre la font originària a partir de la qual es desenvolupi l’obra (guió, novel·la, etc.) i drets d’adaptació; les despeses per l’equip tècnic contractat en la fase de desenvolupament; l’assessoria jurídica i fiscal; i el servei de comunicació amb la premsa.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram