El Parlament ha acordat instar el Govern a elaborar de forma anual un informe sobre les insercions de publicitat institucional i les subvencions atorgades per les diferents conselleries i empreses públiques als mitjans de comunicació, tant públics com privats, per a la seva discussió en la comissió d’Afers Institucionals de la cambra.

El document hauria d’incloure com a mínim l’objectiu concret de les campanyes; el procediment per atorgar-les; el desglossament de la quantitat de diners atorgada; els informes, documents, projectes o memòries d’activitats prèvies presentades pels beneficiaris; els mecanismes i els informes de supervisió i avaluació de les diferents subvencions atorgades utilitzats pel Departament de la Presidència; i totes les activitats finançades mitjançant subvencions públiques.

La petició forma part d’una moció presentada per Ciutadans de la qual, el passat divendres, el Parlament va aprovar per unanimitat dos dels quatre punts. Els dos punts restants van ser rebutjats amb el vot contrari de Junts pel Sí i la CUP i el suport de la resta.

L’altre aspecte aprovat per la totalitat del Parlament es reafirma en la necessitat que tant els mitjans públics com els privats que reben publicitat institucional “respectin els drets professionals amb un estatut de redacció o estatut professional i compleixin els codis deontològics professionals respectius”, tal com ja recollia la moció de la CUP aprovada al juny.

Dels dos punts de la moció tombats, el primer instava la CCMA i el CAC a “respectar i fer complir els principis d’actuació de la defensa de la llibertat d’expressió i d’informació, del pluralisme, de la neutralitat i l’honestedat informatives, de l’objectivitat i de la imparcialitat”.

Per la seva part, l’altre demanava que el contracte programa de la CCMA inclogués que la Defensora de l’Audiència “pugui rebre queixes sobre el compliment dels principis de neutralitat i objectivitat informativa, així com que totes les queixes admeses i el seu degut i fonamentat tractament hagin d’ésser publicats de manera anònima i recollits en la seva memòria”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram