Unidad Editorial i Libertad Digital han segellat l’aliança entre El Mundo i esRadio per “enfortir” els respectius projectes. Amb aquest acord, El Mundo tindrà una presència corporativa estable a l’emissora amb la participació dels seus periodistes i columnistes en els principals programes d’esRadio.

Per la seva part, esRadio es beneficiarà del suport tecnològic i comercial d’El Mundo, i guanyarà en promoció. L’aliança també contempla l’elaboració de productes multimèdia de forma conjunta.

“Avui, tots els diaris de paper tenen una emissora en propietat o associen continguts: la SER i El País, Onda Cero i La Razón, i la Cope i ABC; els únics sense parella érem esRadio i El Mundo”, assenyala el president de Libertad Digital, Federico Jiménez Losantos. “Per al mambo que s’apropa, seran poques totes les parelles i totes les aliances entre mitjans que defensin la nació i la Constitució”, afegeix.

Segons Losantos, aquest és un acord “absolutament natural” entre ambdós mitjans. “Els lectors d’El Mundo escolten esRadio i els nostres oients llegeixen El Mundo”, assenyala al respecte, recordant que és columnista del diari des de fa més de 20 anys.

Per a Antonio Fernández-Galiano, president executiu d’Unidad Editorial, l’acord representa “la posada en valor d’una relacció accionarial que ve de lluny, i que té especial sentit enun context cada cop més multimèdia”.

Cal recordar que esRadio emet a través de les freqüències adjudicades fa deu anys a Unión Liberal de Radio, participada per Libertad Digital, propietària del 55% de les accions, i Unidad Editorial, que té el 45% restant. A més, des de 2014 esRadio emet el programa esportiu Marcador de Radio Marca.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram