Els editors de premsa, revistes i digitals han demanat empara al Síndic de Greuges de Catalunya, Rafael Ribó, davant els “gravíssims” fets que alguns mitjans han patit arran de la convocatòria del referèndum d’autodeterminació de l’1 d’octubre.

“Els darrers dies hem assistit a fets molt greus que posen en perill la llibertat d’informació i d’expressió. L’entrada de cossos de seguretat de l’Estat de naturalesa militar a les redaccions dels mitjans de comunicació i la identificació de periodistes són escenes que creiem ja desterrades del nostre país”, assenyala la carta que l’APPEC, l’ACPC i l’AMIC han lliurat al Síndic.

Així doncs, els editors demanen la seva intervenció per denunciar “aquests fets gravíssims que cerquen limitar o condicionar la missió principal dels nostres mitjans: informar amb plena llibertat i sense coaccions”.

En la trobada, Rafael Ribó s’ha compromès a recollir les adhesions a la carta que rebi i a posar en coneixement de les autoritats del Consell d’Europa les diferents situacions en què es trobin els professionals de la informació en l’exercici de la seva feina.

També han assistit a la reunió la degana del Col·legi de Periodistes, Neus Bonet, i editors i directors d’alguns dels mitjans que han rebut la visita de la Guàrdia Civil perquè deixessin de publicitar l’1-O.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram